1. Določitev debeline zdravega lesa v živem drevesu z Resistographom F500Tone Vertačnik, 2007, diplomsko delo Ključne besede: Resistograph F500, diskoloracija, razkroj, reakcijska cona, barierna cona, Aesculus hippocastanum, Tilia spp., Picea abies, Abies alba, Fagus sylvatica Celotno besedilo (datoteka, 7,15 MB) |
2. Gojenje fuksij (Fuchsia spp.) v SlovenijiMarinka Janežič, 2009, diplomsko delo Ključne besede: Fuchsia spp., okrasne rastline, fuksije, okrasno vrtnarstvo, gojenje, trženje, anketa, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 657,12 KB) |
3. Sezonska dinamika kapusovih bolhačev (Phyllotreta spp., Coleoptera, Chrysomelidae) v nasadu zeljaJožica Kržišnik, 2009, diplomsko delo Ključne besede: škodljivci, škodljive žuželke, zelje, Phyllotreta spp., kapusovi bolhači, feromonske vabe, sezonska dinamika, poljski poskusi, zelenjadnice Celotno besedilo (datoteka, 443,46 KB) |
4. Laboratorijsko proučevanje odpornosti žitnega strgača (Oulema spp., Coleoptera, Chrysomelidae) na izbrane piretroideHelena Gorjup, 2009, diplomsko delo Ključne besede: škodljivci, škodljive žuželke, laboratorijsko preizkušanje, piretroidi, odpornost, žitni strgač, Oulema spp., beta-ciflutrin, deltametrin, lambda-cihalotrin Celotno besedilo (datoteka, 5,66 MB) |
5. Pomen gnojenja za razvoj in prezimitev zelenih potaknjencev pri nepozebniku (Hamamelis spp.)Tjaša Pegam, 2009, diplomsko delo Ključne besede: okrasne rastline, grmovnice, vegetativno razmnoževanje, potaknjenci, zeleni potaknjenci, razmnoževanje rastlin, gnojenje, nepozebnik, Hamamelis spp. Celotno besedilo (datoteka, 407,87 KB) |
6. Učinkovitost razkužil na delovnih površinahUrška Ribič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, razkužila, mikrobiologija, rast mikroorganizmov, farmacevtska industrija, delovne površine, baktericidno delovanje, fungicidno delovanje, sporocidno delovanje, etanol, kvarterne amonijeve spojine, perocetna kislina, Staphylococcus aureues, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas cepacia, Bacillus subtilis, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis Celotno besedilo (datoteka, 818,09 KB) |
|
8. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Celotno besedilo (datoteka, 915,07 KB) |
9. Vpliv izvlečka rožmarina na toplotno odpornost bakterijskih spor vrste Bacillus cereus in rodu AlicyclobacillusMatija Štrlekar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, spore, Bacillus cereus, Alicyclobacillus spp., protimikrobno delovanje, toplotna odpornost spor, rožmarin, Rosmarinus officinalis L. Celotno besedilo (datoteka, 678,32 KB) |
10. Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkovTina Tušar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: nadzor nad živili, higiena živil, higiena živilskih obratov, klavnice, piščančje meso, kritične kontrolne točke, HACCP, razkužila, čistilna sredstva, Campylobacter spp., Listeria monocytogenes, Salmonella spp. Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |